top of page

Nu renunța la ceea ce îți dorești

Zilele trecute rezonam cu vibrații foarte joase iar acest lucru m-a făcut să îmi pun tot felul de întrebări existențiale prin care încercam să îmi caut sensul în viață. Nu mă mai regăseam în felul în care trăiam, simțeam nevoia de o schimbare, de o îmbunătățire a sinelui și a conținutului pe care îl creez. Blogul și scrisul în general reprezintă modul prin care reușesc să spun lucrurilor pe nume și să îmi liniștesc mintea, dar am trecut printr-un moment în care nu reușeam să scriu nimic. Mă trezeam cu pixul în mână și cu foaia goală privind fără nicio emoție spre tavan. Nu știam unde să îmi mai caut inspirația, iar acest lucru pentru mine reprezintă un loc fără lumină, iar unde nu este lumină nu este creație.


Ca oameni suntem predispuși să renunțăm ușor la ceea ce ne dorim pentru că lucrul la care aspirăm pare foarte greu de atins. Și eu am avut gândul acesta vis-a-vis de ce înseamnă acest blog. Mă întrebam dacă acesta atinge idealul pentru care a fost făcut cunoscut lumii, și acela de a-i ajuta pe cei din jur. Cum puteam să îi ajut pe cei de lângă mine când uneori nu reușeam să mă ajut și pe mine? Adevărul e că nimeni nu e de piatră și fiecare din noi avem o slăbiciune, dar de multe ori nu realizăm că această lume funcționează ca un mecanism și fiecare dintre noi reprezentăm o mică piuliță din întreg, iar în momentul în care o piuliță slăbește restul pieselor din mecanism simt asta.


Nu eram și nu sunt persoana care să creadă în coincidențe ci mereu căutam o explicație la tot ce se întâmplă și ideea e că toate lucrurile sunt puse în mișcare după un plan bine stabilit și nici frunza ce cade din copac nu cade fără un scop. Și pentru că îmi place să aduc un exemplu din viața mea personală, vreau să vă povestesc o experiență pe care am trăit-o zilele trecute. Vorbeam cu cea mai bună prietenă a mea zilele trecute și ea știa că în ultimul timp nu eram foarte ok din punct de vedere moral și spiritual. La un moment dat îmi spune că a fost abordată de o colegă de facultate care era foarte încântată de articolele pe care le scriam pe blog (sunt foarte recunoscătoare pentru acest lucru). Ce m-a șocat cel mai tare din această întâmplare a fost faptul că eu cu câteva zile înainte mă gândeam ce subiect să dezbat pe blog și văzându-mă în starea în care eram știam că trebuie să scriu despre ceva ce o să mă ridice cumva și am decis să scriu despre ideea de a nu renunța la ceea ce ne dorim în viață. Văzând realitatea cu ochii mi-am dat seama că există persoane pe care nu le cunosc dar care așteaptă să citească blogul meu, iar acest lucru e un motiv întemeiat care nu mă lasă să renunț.


De ce am ales să vă împărtășesc această întâmplare? Nu știi niciodată cine empatizează cu tine în momente de cumpănă, dar mereu va fi cineva în lumea asta care îți va simți durerea. Nu trăim ca să ne atacăm reciproc ci să ne sprijinim, mai ales în momentele în care vrem să renunțăm la toate. Impactăm viața oamenilor de lângă noi doar prin simplul fapt că existăm, dar altminteri dacă am face ceva ce să aducă o licărire de speranță pentru cineva?


Deci de ce este atât de important să nu renunțăm la ceea ce ne dorim?Primii pași mereu sunt cei mai grei și cei mai înfricoșători. Multe persoane nu își ating idealul deoarece se tem de drumul pe care trebuie să îl parcurgă și pentru că nu se văd îndeajuns de buni sau nu sunt îndeajuns de motivați ca să meargă mai departe. Doar simplul gând de a renunța este cel mai mare dușman al oricărei persoane care încearcă să facă ceva deoarece între ideea de a renunța și chiar a face acest lucru este o linie foarte subțire. Oare se merită să dai cu piciorul la tot ce ai clădit pentru că te aflii într-un moment mai dificil? Nu prea cred! Atunci când te gândești să renunți, amintește-ți că există persoane sau chiar o singură persoană care îți apreciază munca.


În încheiere aș vrea să mulțumesc persoanelor care deși nu mă cunosc, apreciază articolele pe care le scriu și în acest fel mă ajută să continui să cred în pasiunea mea, iar acest lucru este cea mai mare bucurie pentru orice creator de conținut.


„Inside my heart is breaking

My makeup may be flaking

But my smile, still, stays on.” - Queen
88 afișări2 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page