top of page

Jocul de Șah

Ora 3:09 a.m.


E o dimineață de martie. Nu dorm. Cine are timp de somn când mintea continuă să strige acest strigăt mut? Sunt singură în întuneric, dar văd clar. O lume care nu e pregătită să își arate fața. Oare ce se află în spatele acestei cortine? Oare sunt în stare să văd adevărul cu ochii? Nu! Dar nu am de ales. Trebuie să înfrunt pericolul necunoscutului.


Iarăși vorbesc cu mine. Sunt tristă, mâhnită, de neînțeles. Uneori mi-aș dori să opresc zgomotul, dar îmi aud mintea care funcționează ca un motor, zi și noapte. Nici sufletul nu tace, dar tot ce aud din partea lui sunt mici suspine de dor. Oferă-i batista, creierule, nu avem mult timp de stagnat. Fii recunoscător pentru tot ce s-a întâmplat și privește înainte cu încredere, sufletule, aceasta nu este ultima mutare.


Te-am făcut regină, dar regele te-a răpus. Ai fost îmbătată de dragoste, crezând că albul și negrul sunt tot una. Ai fost mireasă și acum ai murit. Ai început jocul, ai făcut prima mutare în grație și măreție, plină de încredere în propriile mișcări. Ai crezut că ai toată tabla sub control și totuși ai pierit. Nu îți face griji, căci pionul tău a ajuns în capătul opus al tablei și ai înviat! Ești mai frumoasă ca niciodată și ești gata să lupți din nou. Șah...mutare. Șah...mutare. Ești doar tu și cu regele care jucați. Dar regele tău de ce nu te ajută? Pentru că întruchipează rațiunea cu care nu ai vrut să cooperezi, iar acum te lasă să îți duci lupta.Ai reușit să bagi regele în colț, dar... nu îl poți învinge. Nu ai vrut niciodată! Ai murit și ai înviat de atâtea ori, ai avut oportunitatea să câștigi, dar ai refuzat. Câștigul tău e pierderea lui, dar tu știi că în momentul în care pierde el, pierzi și tu. Nu poți câștiga dacă pierde celălalt. Ai câștigat prin faptul că nu te-ai dat bătută. Lupta e câștigul tău, bucură-te de el! Ai vrut să te apropii din nou, dar ai știut că vei fi doborâtă încă odata. Acum, fă pace și mergi mai departe!


Nu mai plânge, sufletule! Ai iubit și ai fost iubit!

63 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Zorii Inimii

bottom of page