top of page

Impresii după un an de blogA trecut un an de când mi-am făcut curajul de a posta primul articol scris de mine. Pe data de 5 ianuarie a anului 2021 am ales să las la o parte orice lucru ce mă ținea în spate și mă făcea să cred că nu voi reuși niciodată să fac ceea ce îmi place. Mi-am dat seama că alegerile pe care le iau în mod spontan mi-au adus cele mai bune rezultate pentru că nu stau să mă gândesc prea mult că pot eșua sau că nu sunt destul de capabilă să fac ceea ce mi-am propus. M-am aruncat înainte în valul ce m-a împins spre visul meu. Și chiar dacă nu știam să înot prea bine, curentul m-a ajutat nu doar să mă mențin la suprafață, dar și să înaintez. Astfel, după un an de scris, am reușit să întocmesc o listă de păreri personale vizavi de ce înseamnă să scrii un blog.


1. Calitate, nu cantitate

Am fost obișnuită să cred că trebuie să mă feresc de ideea de a scrie articole scurte pentru că aveam impresia că nu sunt atât de profesionale și că sunt făcute la repezeală. Am avut oportunitatea să văd ce înseamnă să redactezi articole pentru o companie și am observat că, în cadrul unui job, foarte rar prinzi să scrii articole până în 600 de cuvinte, media fiind de 800-1000 de cuvinte/articol sau chiar mai bine de atât. Cu toate astea, nu cantitatea e ceea ce impresionează o persoană, ci conținutul, iar dacă nu oferi un conținut bun, degeaba încerci să compensezi cantitativ.


2. Pofta vine mâncând

Au fost multe zile în care nu am avut chef să scriu ceva și îmi spuneam că o să scriu când voi avea inspirație. Adevărul e că inspirația nu bate la ușă și nici nu trimite invitații sau mesaje text, deseori trebuie să căutăm noi inspirația. Fie că o căutăm înăuntrul nostru, în alții sau în viața de zi cu zi, intenția de a face un lucru e primul pas pentru a-l duce la bun sfârșit. Cu cât mă puneam mai des să scriu, cu atât aveam mai multe idei pentru un articol sau mai multe.


3. Niciodată să nu îți închizi sufletul

Adesea îmi place să îmi alcătuiesc un mic plan de idei pentru articolele ce urmează să le scriu pe care ulterior să îl dezvolt în produsul final, dar nu de puține ori mi s-a întâmplat ca în momentul în care mă apucasem să lucrez la un anumit articol să nu mă țin cam deloc de planul pe care îl pregătisem înainte. De ce? Blogul meu e sufletul meu, nu mintea mea. Scriu ceea ce îmi dictează inima și ceea ce simt pe moment că trebuie să dau mai departe. Dacă nu aș mai pune suflet în ceea ce scriu, aș putea liniștită să închid blogul, căci ce folos ar avea niște cuvinte fără viață?


4. Depășește faza „Nu apreciază nimeni ce fac”

Am fost acolo, am trecut prin asta, știu cum e, I got you! Probabil cel mai mare obstacol în drumul spre visul fiecăruia dintre noi este acela de a crede că nimeni nu apreciază ceea ce facem sau că nu ne descurcăm în ceea ce facem. Am trecut prin faza asta și este bine de știut că doar noi ne impunem cât de buni sau nu putem fi într-un anumit domeniu. La început nu multă lume va crede în visul tău pentru că nu ai o masă mare de oameni care să te aclame sau să îți spună că te descurci de minune, poate nu va fi nimeni să o facă și atunci vocea ta trebuie să fie mai puternică decât a celorlalți care încearcă să te facă să renunți. Curajul de a nu renunța când vezi că nu prea ai cum să mergi înainte, e o injecție cu adrenalina speranței care te face să depășești orice obstacol.


5. Crește gradual

Nimic nu se compară cu gândul că ai muncit pentru tot ce ai și nu ai fost cărat în spate de alții. De când am fost mică m-am scârbit de fraza: „Casa mea, regulile mele” și am înțeles de atunci că nu voi mai oferi nimănui prilejul să îmi spună că am depins de un lucru sau de o persoană ca să ajung unde mi-am propus. Munca e grea, nu e prietenă cu toată lumea, de aceea mulți vor încerca să fenteze acest pas important de creștere pentru a ajunge cât mai repede în vârf, dar când vor ajunge acolo, nu vor mai știi ce să facă. Oamenii deseori nu vor cunoaște timpul alocat și orele de somn nedormite când îți vor aprecia munca, dar tu vei știi, și vei știi că s-a meritat!


6. Nu îți uita motivația

Am lăsat la final cel mai important punct de pe listă și anume nu uita motivul ce te-a făcut să începi acest lucru în primul rând. Ceva în mintea și sufletul tău te-a motivat să pornești pe drumul pe care l-ai ales, ce este acel lucru? Nu îmi răspunde mie sau altora, ci răspunde-ți ție la această întrebare. Ce te-a motivat să alegi drumul pe care mergi acum?


Cu siguranță această listă nu a fost influențată doar de blogul pe care îl scriu ci și de viața pe care o trăiesc pentru că blogul mi-a afectat și schimbat mult viața și m-a ajutat să cresc foarte mult și să îmi întăresc credința. Deci dacă ar fi un lucru, în mod special, pentru care să fiu mulțumitoare în anul 2021 este că am reușit să încep acest blog și că nu am renunțat la el când credeam că nu mai pot continua.


God bless y'all!!!


36 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

În noapte

Chip cioplit

bottom of page