top of page

De ce experiențele negative sunt benefice?Fiecare din noi trăim o viață dominată de momente bune și momente mai puțin bune. Dacă suntem o creație divină de ce suntem nevoiți să trecem prin suferință? Nu mai suntem iubiți de Dumnezeu? Oare nu ar fi totul mai simplu dacă am duce o viață lipsită de neajunsuri, durere și frică? Poate măcar odată fiecare din noi ne-am pus întrebări de acest gen și, adesea, poate nu am găsit un răspuns logic sau destul de relevant care să ne încurajeze în momente de cumpănă. Bineînțeles că nimănui nu îi place să fie supărat sau rănit, dar adevărul e că nu putem elimina definitv durerea din viețile noastre, ce putem face în schimb este să transformăm această durere în ceva pozitiv.


Totuși de ce există suferință în viețile noastre? Din tot ce am experimentat până acum aș zice că toate aceste momente jalnice pe care le trăim nu vin cu scopul de a ne mai enerva din când în când, ci ele apar în viețile noaste ca să ne ajute în procesul de maturizare, iar în acest mod să realizăm planul pentru care am fost chemați. Pentru că îmi place să aduc un argument din viața mea personală, aș tinde să reamintesc faptul că acest blog, sau mai bine zis această pasiune pentru scris, a luat naștere în timpul în care treceam prin depresie. Mai mult ca sigur nu aș fi realizat ceea ce pot să fac în acest domeniu dacă acel pasaj nu ar fi existat în viața mea, care de asemenea m-a ajutat să privesc în spatele ușilor ce păreau complet închise.


Adesea auzeam citatul: „Ce nu ne omoară ne face mai puternici” și bineînțeles că nu îmi plăcea să-l aud atunci când treceam printr-o fază nasoală, deoarece de multe ori mă complăceam în starea mizerabilă în care mă aflam, învinuiam pe toată lumea din jurul meu și ziceam că nu pot să trec mai departe pentru că îmi este mult prea greu și nu sunt capabilă. Adevărul pe care nu îl conștientizam era acela că nimeni nu primește mai mult decât poate duce, iar dacă ne sunt date teste foarte dificile în viață, înseamnă că suntem destul de puternici ca să le trecem.

Pe lângă faptul că experiențele negative ne fac mai puternici, acestea scot la iveală lucruri despre noi pe care poate până atunci nu le-am conștientizat, defecte pe care le putem corecta, sau calități pe care le putem dezvolta. Toate acestea funcționează în favoarea dezvoltării noastre ca oameni.


Doresc să închei acest articol cu ideea că viața trebuie trăită cu bune și cu rele și că în spatele oricărui moment negativ, se ascunde o învățătură foarte valoroasă. Poate acum treci printr-un moment în care nu reușești să vezi partea plină a paharului și simți că nu mai există nicio speranță pentru tine, dar nu uita că valurile vin și trec și că orice încercare te duce mai aproape de menirea ta.


34 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page